Alerta meteo de ploi, ninsori si vant puternic!

Dacă până astăzi ne-am bucurat de o vreme de primăvară, de mâine iarna își va face simțită prezența. Meteorologii au emis o informare meteo de ploi, ninsori și vânt puternic în jumătatea de vest a țării.

Astfel, începând de vineri de la ora 08.00 până la ora 22.00, în jumătatea de vest a țării vor fi precipitații pe arii extinse, dar moderate cantitativ. De asemenea, în zonele montane şi submontane va ninge şi se va depune strat de zăpadă, mai consistent îndeosebi în Munţii Banatului.

În Maramureş şi în Transilvania vor predomina ninsorile, iar în Crişana, Banat şi Oltenia se vor semnala precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare.

Totodată, vântul se va intensifica la munte, cu viteze ce vor depăşi, pe crestele înalte, 70…80 km/h la rafală, viscolind sau spulberând zăpada, dar şi în sud-vestul teritoriului la începutul zilei şi local şi temporar în regiunile estice şi sud-estice, cu rafale de 50…60 km/h.

De asemenea, meteorologii avertizează că din noaptea de sâmbătă spre duminică vremea se va înrăutății în sudul și sud-estul țării, unde aria ninsorilor se va extinde, iar vântul se va intensifica.

În următoarea perioadă a lunii ianuarie vremea se va răci considerabil.

Horoscoape Romania

Lasă un răspuns

error: Nu copia!