Din Suflet Pentru Suflet

Am început să scap de oameni inutili și am început să mă respect mai mult pe mine

Da, m-am schimbat – am început să scap de oameni inutili și am început să mă respect mai mult pe mine!

Respectul de sine este primul pas către acceptarea de sine. Aceasta este o înțelegere a valorii noastre, recunoașterea virtuților, adevărata natură și acceptarea de noi înșine așa cum suntem. Concluzia este să fii persoana care te simți, fără a ține cont de opiniile celorlalți. Ai curajul să lupți pentru valorile tale și să spui cu voce tare ce te deranjează sau, chiar mai mult, ce te face să suferi.

După ce ai ajuns într-un final, la această etapă, vei conștientiza importanța ta și dai astfel undă verde procesului de transformare. Înțelegi lucruri care au stat „în ceață” multă vreme și acum știi că este timpul să iei totul în propriile mâini!

 

Iată 12 lucruri pe care începi să le faci pentru că te respecți pe tine însuți:

 

1. Prioritățile încep întotdeauna cu tine. Lasă să pară egoism.

2. Nu mai accepți amanări, scuze și cuvinte lipsite de sens, care nu sunt confirmate de acțiuni reale. Cuvintele sunt un loc gol dacă nu demonstrează acțiunile.

3. Intelege că nu trebuie să rezolvi problemele altor oameni (la nesfarșit). Acestea sunt problemele lor, nu îți aparțin.

4. Nu mai acorda timp oamenilor care se plâng constant, și nu fac nimic, pentru că te dezechilibrează emoțional.

5. Rupi legătura cu relația toxică care te-a rănit în timp. Faptul că vei da o a doua șansă persoanei care te folosește, și nu sacrifică nimic pentru tine, nu va duce la nimic bun.

6. Știi că așteptările altor persoane nu ar trebui să împiedice realizarea a ceea ce dorești. Nu datorezi nimănui nimic. Fiecare persoană este un set ideal de calități și toți suntem diferiți unul de celălalt. Prin urmare, a avea un punct de vedere diferit este destul de firesc.

7. Accepți fără teamă schimbarea. Acesta este unul dintre principiile fundamentale ale vieții. Schimbarea este inevitabilă, indiferent cât de mult negi asta.

8. Nu-ți mai faci griji dacă alte persoane cred că stilul tău de viață sau preferințele sunt ciudate. Gândurile și opiniile personale sunt problema lor, nu a ta.

9. Nu mai simții disconfort atunci când refuzi, dacă asta îți spune mintea și corpul, ar fi bine să le asculți. Mintea și sufletul sunt “lumea ta” nu părerile celor din jur.

10. Nu mai încerca să-i mulțumești pe toți din jurul tău și să devii cel pe care doresc ei să-l vadă.

11. Asumă-ți întreaga responsabilitate pentru viața ta. Nu mai aștepta până când posibilitățile te vor găsi, crează-le singur.

12. Nu mai prioritiza oamenii pentru care ești doar una dintre opțiuni, sau “roată de rezervă”.

 

# Sfatul psihologului pentru o viată, un suflet, și o minte sănătoasă

0 0 vote
Article Rating
Etichete
Afișați mai multe
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
error: Nu copia!
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Close
Close