Din Suflet Pentru Suflet

Atunci când m-a înșelat l-am întrebat ce are ea și nu am eu…

Atunci când m-a înșelat l-am întrebat ce are ea și nu am eu. Mi-a răspuns că e înaltă și are forme și că pur și simplu s-a simțit bine cu ea în pat, descriindu-mi cum s-au iubit sub cerșafuri albe cumpărate de mine. Cerșafurile ce îmi purtau mirosul. Nu i-am reproșat nimic, nu am căutat vinovatul. L-am lăsat să plece. Doar că l-am atenționat că cale de întoarcere nu este.

I-am spus că are tot dreptul să plece, nu și să se întoarcă. Că sufletul meu nu e o jucărie, iar eu nu sunt un obiect sexual sau casnic. Că are tot dreptul să iubească pe cine vrea, dar nu are nici un drept să mă distrugă. Că am tot dreptul să -l las să pleci, dar nu sunt obligată să -l primesc înapoi în inima mea, nu sunt obligată să accept în viața mea un trădător și un distrugător de suflete. Că sunt demnă și nu o voi căuta să-i spun că atât timp cât îmi șoptea mie cuvinte frumoase, o mințea și atunci când spunea că îi scrie prietenului, îmi scria mie. Nu-i voi spune că e un mincinos, un laș. I-am spus că nu sunt curioasă să văd cum arată, cât e de frumoasă. Nu o voi certa, nu voi fi supărată pe ea. Nu mă voi subestima, nu mă voi complexa. Mă iubesc așa cum sunt, mă accept cu bune și rele. Mi-a întors spatele și a plecat fără ca să-mi spună „ iartă-mă.

S-a întors, pentru că îi era bine în pat cu ea, dar se simțea folosit, nu era iubit. M-a rugat să-l iert și să îi dau încă o șansă. L-am iertat, apoi i-am spus că îi ofer încă o șansă. Doar că era doar un plan. Doream să simtă cum e să fii părăsit de omul pe care îl iubești. Nu l-am mințit, nu l-am înșelat. Am fost bună cu el și l-am lăsat să creadă că am uitat. Dar… Atunci când se simțea cel mai fericit om, când avea vise, dorințe, când avea planuri, i-am spus că îl părăsesc. Nu i-am dat explicații. L-am lăsat să creadă că am pe altul. Își punea întrebări și nu înțelegea de ce procedez astfel. Nu i-am răspuns la mesaje și l-am pus în lista neagră. La fel cum a procedat el.

Apoi m-am reîntors. „Am venit să-ți spun că iert, dar nu uit și că nu sunt naivă. În acea zi când ți-am dat a doua șansă, tu ai plecat la ea. Sunt prea deșteată ca să mă duci de nas.” O pisică poate fi păcălită cu lapte. O leoaică nu calcă pe urmele unei pisici și știe să lupte pentru ea. Fiți demne..

Afișați mai multe
  Subscribe  
Notify of
error: Nu copia!
Close
Close