Cântăreața Bonnie Tyler împlinește 65 de ani

Bonnie Tyler, pe numele său adevărat, Gaynor Hopkins, s-a născut la 8 iunie 1951 în orașul Swansea din sudul Țării Galilor. A cântat în diferite orașe din Țara Galilor, ca solistă vocală a grupului de rhythm&blues The Mumbles. În acea vreme, Bonnie nu s-a bucurat de un succes deosebit, iar puțin înainte de 1976, pe corzile sale vocale au apărut noduli care au împiedicat-o să cânte o vreme.

În 1976, Bonnie Tyler a fost supusă unei operații pe corzile vocale în urma căreia ar fi trebuit să fie înlăturați nodulii. Reușita intervenției chirurgicale a fost parțială, pentru că în urma acesteia, Bonnie a căpătat o răgușeală în voce, dar aceasta avea să îi aducă un succes nesperat. Noul său timbru vocal a fost remarcat de echipa de compozitori și producători Ronnie Scott și Steve Wolfe, care au devenit managerii săi.

Primul său hit a venit în 1978 și s-a intitulat “It’s a Heartache”, însă a început să o nemulțumească faptul că managerii încercau să facă din ea o solistă de muzică country. Bonnie Tyler își dorea foarte mult să cânte rock, iar stilul său artistic a fost influențat de Rod Stewart sau Janis Joplin.

Ultimul său album înregistrat la casa de discuri RCA a apărut în 1981 și s-a intitulat “Goobye to the Island”. Atunci când contractul cu Scott și Wolfe a expirat, în 1983, Bonnie a semnat un contract cu Jim Steinman de la casa de discuri CBS și una dintre primele sale înregistrări de aici a fost balada rock “Total Eclipse of the Heart”. Bonnie a fost acompaniată în studioul de înregistrări al companiei de câțiva foști membri ai grupului The Street Band.

Single-ul “Total Eclipse of the Heart” a stat timp de patru săptămâni pe locul întâi al topului Billboard 100 și a făcut ca albumul “Faster Than the Speed of Night”, pe care a fost inclus, să se vândă într-un număr mai mare de un milion de exemplare. În Marea Britanie, albumul a intrat în top, direct pe primul loc, iar “Total Eclipse of the Heart” a devenit un hit uriaș.

În 1988, Bonnie Tyler a colaborat cu Mike Oldfield. Următoarea piesă înregistrată de Bonnie s-a intitulat “Holding Out For a Hero” și a fost aleasă să facă parte din coloana sonoră a filmului american de mare succes “Footloose”.

La începutul anilor ’90, Bonnie a început să colaboreze cu chitaristul Todd Rundgren și cu Desmond Child, înregistrând albumul “Bitterblue” la casa de discuri Hansa din Germania. Albumul s-a bucurat de un succes destul de mare în Europa, iar printre muzicienii invitați ai lui Bonnie Tyler s-au numărat Nick Kershaw, Harold Faltermeyer și Giorgio Moroder. În 1996 a lansat albumul “Free Spirit”.

În 2003, artista a lansat ”Heart Strings”, un album alcătuit din cover-uri ale versiunilor cântecelor populare, pe care le-a înregistrat cu Orchestra Filarmonicii din Praga. În același an, vocalistul francez Kareen Antonn a realizat cu Bonnie Tyler un duet, o versiune în limba franceză a single-ului ”Total Eclipse of the Heart”. Lansat în decembrie 2003, acesta a ajuns numărul 1 în Franța timp de zece săptămâni, la fel și în Belgia și Polonia, vânzându-se în peste două milioane de exemplare.

În septembrie 2006, Bonnie Tyler și-a făcut apariția pentru prima dată în ultimii ani la televiziunea americană și a cântat single-ul ”Total Eclipse of the Heart”. În 2007, o nouă colecție Greatest Hits, “From the Heart”, a fost lansată.

În 2011, Bonnie Tyler a apărut în videoclipul “Newport State of Mind”, o parodie a lui Jay Z și a Aliciei Keys, ce a contribuit la o acțiune de caritate pentru BBC Comic Relief.

La începutul anului 2012, Bonnie a plecat la Nashville, Tennessee, pentru a înregistra 13 piese pentru un nou album — ”Rocks and Honey”, care a fost finalizat la sfârșitul anului, iar apariția acestuia a fost anunțată într-un show de televiziune australian.

Tot în 2012, a înregistrat un duet cu Rolf Harris la Dean Street Studios, piesa lor, “Loch Lomond”, urmând să fie inclusă pe albumul lui Harris. În același an, o piesă neînregistrată până atunci, “Never Gonna Take No for an Answer”, compusă de Martin Brown, a apărut la SoundCloud. De asemenea, ea a participat la trei dintre concertele turneului Status Quo în Marea Britanie, ca invitat special. Interpretarea piesei “Turtle Blues”, a lui Janis Joplin, în varianta lui Bonnie Tyler a fost privită ca unul dintre punctele forte ale concertelor sale împreună cu Status Quo.

În perioada care a urmat, Bonnie s-a concentrat asupra celui de-al 16-lea album din cariera sa, iar într-o apariție la un concert în Germania, a cântat una dintre piesele noi — “All I Ever Wanted” — în primă audiție. Ea a anunțat apariția albumului ”Rocks and Honey” în primăvara anului 2013. În același timp, a început să pregătească piesa “Believe in Me” pentru a reprezenta Marea Britanie la Concursul Eurovision din 2013, la Malmo, în Suedia.

Albumul ”Rocks and Honey” a fost bine primit de public și critici muzicali, ajungând în top 100 din Danemarca, Marea Britanie, Germania și Elveția. Din discografia artistei amintim: ”The World Starts Tonight” (1977), ”Natural Force” (1978), ”Diamond Cut” (1979), ”Goodbye to the Island” (1981), ”Faster Than the Speed of Night” (1983), ”Secret Dreams and Forbidden Fire” (1986), ”Hide Your Heart” (1988), ”Bitterblue” (1991), ”Angel Heart” (1992), ”Silhouette in Red” (1993), ”Free Spirit” (1995), ”All in One Voice” (1999), ”Heart Strings” (2003), ”Simply Believe” (2004), ”Wings” (2005).

În august 2013 a lansat single-ul “This Is Gonna Hurt”, care a fost inclus în turneul realizat în Germania. Al treile single a fost “Love Is the Knife”, lansat la televiziunea din Danemarca.

06080752647117448

În septembrie 2013, Bonnie Tyler a efectuat turneul South Africa Tour 2013, care a inclus două concerte în Johannesburg la Emperors Palace Hotel & Casino. După promovarea din Africa de Sud, a susținut concerte la Moscova, în ianuarie 2014. Pe lângă promovarea noului album, în ultimul an Bonnie a înregistrat câteva duete, cu Rhydian Roberts, pentru albumul acestuia ”One Day like This”, care a fost lansat în aprilie 2014, dar și cu Spike, pentru piesa “Fortune”, albumul acestuia fiind lansat în septembrie 2014. De asemenea, Meat Loaf și-a exprimat dorința de a colabora cu Bonnie pentru următorul său album, urmând să înregistreze cu aceasta o versiune a piesei “Anything For Love”.

Bonnie Tyler a vizitat România de mai multe ori, susținând concerte care au bucurat fanii din București și din țară. Între concertele recente le amintim pe cele din 2012 sau 2014, la acesta din urmă urcând pe scena Sălii Palatului alături de membrii legendarei trupe britanice Smokie.

În iunie 2016, Bonnie Tyler va reveni în România, fiind printre invitații celei de a opta ediții a “Transylvania Music Event”, organizat la Cluj-Napoca.

 

Sursa: Mediafax.ro

 

Asculta Live 24/24

Lasă un răspuns

error: Nu copia!