Metallica plănuiește să cânte pentru încă 20, 25 de ani

Veteranii de la Metallica nu se gândesc deloc la pensionare. După mai bine de 35 de ani de carieră, membrii trupei se simt încă tineri, Lars Ulrich mărturisind că își doresc să continue să facă muzică pentru încă 20, poate chiar 25 de ani.

Metallica țintește spre o carieră la fel de lungă ca cea a colegilor de breaslă din The Rolling Stones. Întrebat într-un interviu recent ce planuri are cu trupa pentru anii următori, Lars Ulrich a mărturisit că pensionarea nu se regăsește printre opțiunile lor.

Foarte mulți artiști se retrag, dar noi ne simțim foarte energizați și tineri. Adică vrem să mergem până la capăt. Sperăm să putem face asta pentru încă 20, 25 de ani.

Nu știu cum o să arătăm, nu știu cum o să sune, dar asta ne dorim. Așa că nu stăm să ne gândim la pensionare sau alte chestii de genul ăsta. Mai degrabă suntem la polul opus”, a declarat toboșarul Metallica într-un interviu acordat postului 93.3 WMMR.

 

Lars Ulrich: ”Sunt mai mulți copii la show-urile noastre ca niciodată”

Ulrich a dezvăluit în cadrul acestei discuții că a constatat și o diversificare a publicului care vine la concertele lor.

E o adevărată nebunie. De necrezut. Sunt mai mulți copii la show-urile noastre ca niciodată. Jumătate din cei aflați în public au sub 20 de ani. Și cred că procentajul fete / băieți e cam 50 – 50 % acum, ceea ce evident că nu era așa acum 20, 30 de ani.

Așa că e incredibil felul în care rock and roll-ul și rock-ul mai agresiv și ceea ce facem noi continuă să fie atractiv pentru public. Nu știu dacă este un ritual de trecere, dar simt că totul e într-o etapă de evoluție și nu de regresie; se simte ca și cum s-ar răspândi.

Și jumătate din oamenii care vin la show-urile Metallica, vin pentru prima oară. E destul de grozav.

James Hetfield: ”Dacă mă opresc, o parte din mine moare”

James Hetfield este pe aceeași lungime de undă cu Ulrich în ce privește retragerea, vocalistul spunând în 2015 că nu-și imaginează viața sa fără muzică.

Uite, muzicienii nu se retrag niciodată. Pur și simplu își pierd din popularitate. Oamenii cred că tu te-ai retras, dar nu, tu încă compui. E parte din mine. Asta fac eu pe această planetă. Pentru asta sunt aici, cred eu.

Dacă mă opresc, o parte din mine moare. Nu poate fi vorba de vreo retragere. Așa că o să facem asta până când nu vom mai putea din punct de vedere fizic.

La 11 ani de la concertul incendiar susținut pe Stadionul Cotroceni, Metallica va reveni anul viitor în România. Pe 14 august 2019, trupa va cânta pe Arena Națională din București. Evenimentul se va desfășura cu casa închisă, concertul fiind declarat sold-out la doar câteva zile de la punerea biletelor în vânzare.

Sursa: infomusic.ro

Asculta Live 24/24

Lasă un răspuns

error: Nu copia!