Muhammad Ali, condus pe ultimul drum

Momente triste pentru fanii boxului din întreaga lume. Legendarul Muhammad Ali a fost condus pe ultimul drum de mii de locuitori din oraşul său natal. Sicriul marelui campion a fost dus de la casa lui din Louisville spre cimitirul musulman unde a fost înmormântat. Devenit celebru sub numele Cassius Clay, pentru performanţele sale sportive, pugilistul a renunţat la numele său american, la începutul anilor 60, când s-a convertit la islam, devenind Muhammad Ali. Adevărată legendă a boxului mondial, campionul a murit săptămâna trecută, la vârsta de 74 de ani.

Muhammad Ali a fost însoţit pe ultimul drum de soţia sa, de alte două foste soţii, de cei nouă copii şi de personalităţi ale sportului şi cinematografiei, inclusiv pugilisul Mike Tyson şi actorul Will Smith, cel care l-a întruchipat pe ecran pe marele sportiv.

De asemenea, preşedintele Barack Obama a transmis un mesaj special.

Am pierdut un simbol, cineva care a fost un erou personal pentru mine, cineva care a sfârşit nu doar transformând lumea sportului, dar şi lumea în întregul ei. Cel mai mare, campionul Muhammad Ali”, a spus Barack Obama, preşedintele SUA.

Cortegiul funerar a fost salutat de mii de locuitori din Louisville Kentucky, oraşul natal al marelui campion. Oamenii au aruncat flori pe maşina în care se afla sicriul legendei boxului.

– A avut timp pentru toată lumea. Nu a fost niciodată prea mare pentru a se opri şi a spune „Salut!”. A făcut orice putea, pentru a ajuta pe oricine.

– Impactul său depăşeşte limitele lumii, ale comunităţilor, ale naţiunii, astfel încât, ştiţi, cred că alţi oameni din alte state şi oraşe au posibilitatea să înţeleagă cât de mare este cu adevărat Muhammad Ali.

Printre personalităţile care au luat parte la ceremonia funerară, care nu a fost publică, s-au aflat fostul preşedinte american Bill Clinton şi regele Abdullah al Iordaniei.

Preşedintele turc Recep Erdogan, care s-a dus în Louisville, a plecat brusc, nemulţumit că familia lui Muhammad Ali nu i-a permis să vorbească la ceremonia funebră.

Asculta Live 24/24

Lasă un răspuns

error: Nu copia!