O cometa uriasa ar putea lovi Terra

Oamenii de ştiinţă avertizează că o cometă gigant ar putea distruge viaţa de pe Terra şi că este nevoie ca lumea ştiinţifică să-şi îndrepte atenţia şi asupra acestor corpuri cereşti.

O astfel de cometa este numita Centaur, iar astrologii spun ca o data la 40.000- 100.000 de ani, poate trece pe lângă Pământ.

Jurnalistii britanici de la Daily mail sustin ca numărul de comete gigantice care ar putea lovi Pământul este mai mare decât se credea anterior. În timp ce NASA se concentrează pe ameninţările care vin din partea asteroizilor, noile cercetări sugerează că trebuie să privim dincolo de orbita lui Jupiter, unde se găsesc cele mai multe comete gigant.

Sute de comete masive, denumite “Centauri”, au fost descoperite în ultimele două decenii.

În drumul lor, aceste comete ar putea trece pe lângă Jupiter, Saturn, Uranus şi Neptun. Oamenii de ştiinţă susţin că este posibil ca o dată la 40.000 – 100.000 de ani, o cometă de tipul centaur să treacă pe lângă Pământ. Problema este ca atunci cand se apropie de Soare, o astfel de cometă începe să se dezintegreze. O echipa de specialisti sustine intr-un articol de cercetare ca dezintegrarea duce la bombardamente prelungite de pana la 100.000 de ani

În ultimii treizeci de ani, noi am făcut mari eforturi pentru a identifica şi analiza riscul unei coliziuni între Pământ şi un asteroid. Studiul nostru sugerează că trebuie să privim mai departe, dincolo de orbita lui Jupiter, pentru a găsi Centauri. Dacă avem dreptate, aceste comete pot reprezenta un pericol real şi este timpul să le înţelegem mai bine“, a declarat cercetătorul Bill Napier.

 

Asculta Live 24/24

Lasă un răspuns

error: Freventa instabila, NU mai dati click inca o data :)