Previziuni sumbre de Crăciun! România, lovită de un cutremur de opt grade?

Au trecut 20 de zile din luna decembrie, iar în România s-au produs nu mai puțin de 20 de seisme, cel mai mare având magnitudinea de 3,8. Această activitate seismică tot mai intensă îi determină pe mulți români să se întrebe când se va produce un seism major. 

Astfel, după cutremurul de la sfârșitul lunii octombrie, care s-a simțit destul de bine, au apărut voci care au susținut că un seism major se va produce în România de Crăciun. 

Potrivit specialiștilor de la Global Earthquake Forecaster, cutremurul major se va produce când planetele Mercur, Pământ, Marte, Jupiter şi Venus se vor alinia. Ba mai mult, cercetătorul Frank Hoogerbeets a ajuns la concluzia că fenomenul va apea loc pe data de 21 decembrie şi estimează că magnitudinea cutremurului ar ajunge până la 8 grade pe scara Richter, conform express.co.uk.

De cealaltă parte, însă, geofizicienii susțin că teoria ar fi greșită, întrucât până acum nu a existat niciun om de știință care să poată să prezică un cutremur, întrucât nu exista metode pentru a face asta şi nici nu vor fi în viitorul apropiat.

 Un cutremur cu magnitudinea 5,8 pe scara Richter s-a produs la 28 octombrie 2018, ora locală 3.38, în zona seismică Vrancea. Seismul a avut loc în judeţul Buzău, la o adâncime de 150 de kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: Nehoiu (17 km), Covasna (33 km), Întorsura Buzăului (37 km), Târgu Secuiesc (48 km) şi Vălenii de Munte (53 km), potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).

Manipulare Antena1 (20.XII.2018)

Asculta Live 24/24

Lasă un răspuns

error: Nu copia!