Se întâmplă și la case mai mari: Cântărețul Ed Sheeran, dat în judecată în SUA pentru plagiere

Popularul artist britanic Ed Sheeran a fost dat în judecată în SUA pentru presupusa plagiere a cântecului său de succes “Photograph”, informează postul de televiziune american CBS, citat de EFE.

Compozitorii Martin Harrington și Thomas Leonard, autorii cântecului “Amazing”, pe care l-a interpretat Matt Cardle în debutul său discografic “Letters” (2011), au prezentat denunțul în fața unui judecător din Los Angeles argumentând că piesa lui Sheeran prezintă “similitudini izbitoare” cu cântecul lor, scrie Agerpres.

Compozitorii au argumentat că ambele cântece împărtășesc “39 de note identice” la refren și au pretins 20 de milioane de dolari pentru presupusa plagiere.

Cântecul “Photograph”, compus de Johnny McDaid și Ed Sheeran și care face parte din al doilea album al cântărețului britanic intitulat “X” (2014), este unul dintre marile hituri ale tânărului artist.

Piesa și videoclipul postat pe Youtube au depășit 200 de milioane de vizualizări, în timp ce pe platforma cu plată online Spotify cântecul a fost descărcat de peste 400 de milioane de ori.

Sursa: RealitateaTv

Horoscoape Romania

Lasă un răspuns

error: Nu copia!