SFÂRŞITUL VA FI CATASTROFAL! Câţi ani mai au de trăit Terra şi omenirea

Cercetătorii de la Universităţile Oxford şi Harvard au reuşit să calculeze cât timp va fi Terra locuibilă, pe baza unui model de evaluare a speranţei de viaţă a exoplanetelor în funcţie de prezenţa lor în aşa numitele “zone de viaţă”.

Câţi ani mai are de trăit Terra şi omenirea este o întrebare la care au căutat un răspuns experţii Universităţilor Oxford şi Harvard, scrie incomemagazin.ro

Folosindu-se de modelul special creat pentru acest studiu, oamenii de ştiinţă au stabilit că Pământul prezintă o speranţa de existenţă de peste 4,5 miliarde de ani.

Planetă albastră se află în zona de viaţă a sistemului nostru solar, adică este situată suficient de aproape de Soare pentru a primi căldură şi destul de departe pentru a nu arde. Vecinii noştri Venus şi Marte se situează la extremităţile acestei zone.

Dar pentru cât timp Terra va mai beneficia de condiţii favorabile? Analiză mai multor exoplanete şi a relaţiei lor cu sorii lor arată că Pământul mai poate trăi cel puţin 1,75 miliarde de ani.

După aceea, Terra va înceta să mai fie o planetă propice vieţii, pentru că va intra în zona caldă a Soarelui, cu temperaturi capabile să evapore apă marilor şi oceanelor. Va fi sfârşitul catastrofal pentru orice formă de viaţă. Oamenii de ştiinţă avertizează, în context, că Pământul ar putea să înceteze să mai fie “casă omenirii” mai devreme de perioada estimată de ei, dacă nu se stopează procesul de încălzire gloabala.

Sursa: publika.md
Horoscoape Romania

Lasă un răspuns

error: Nu copia!