Stii ce este Pareidolia? Nu crezi ca “suferi” si Tu de ea?

Această față înfiorătoare are o poveste de care nu mulți oameni au auzit. Creierul uman poate identifica chipuri chiar şi în lucruri care sunt cel mai puţin asemănătoare cu faţa unui om, iar efectul se numeşte pareidolia.

Vorbim despre un fenomen psihologic definit drept o iluzie sau o interpretare greşită, care constă în perceperea unor stimuli externi ca fiind semnificativi şi interpretaţi precum obiecte cunoscute. În majoritatea cazurilor, stimulii percepuţi sunt vagi, dar sunt percepuţi concret ca fiind clari, distincţi si precişi.

Artistul Robby Kraft foloseşte invenţii din ştiinţă şi matematică, şi a dorit să observe astfel de lucruri. Astfel, el a realizat un experiment cu ajutorul unui software pentru a crea imaginea din deschiderea articolului. În acest sens a folosit selfie-urile de pe Instagram, circa 2.500 la număr.

Software-ul a identificat feţele în doar aproximativ 100 de cazuri, suficient pentru ca această imagine să devină virală pe Internet. Practic, nu a fost folosit nici un chip uman, ci numai obiectele neînsufleţite, mutate şi combinate pentru a crea o faţă dintr-o nonfaţă.

Horoscoape Romania

Lasă un răspuns

error: Nu copia!