Zăpadă de metan pe Pluto

NASA a dat publicităţii două imagini care au făcut deja înconjurul lumii. Prima înfăţişează un lanţ muntos de pe planeta pitică Pluto, acoperit cu zăpadă.

Specialiştii cred că materia albă de pe crestele muntoase din fotografie este metan condensat şi îngheţat. Fotografia a fost făcută de sonda spaţială New Horizons, de la o distanţă de aproape 34.000 de kilometri.

Cea de a doua fotografie a fost făcută de telescopul spaţial Hubble şi reprezintă cea mai îndepărtată galaxie identificată vreodată de acest aparat. Este vorba de o galaxie aflată la 13,4 miliarde de ani lumină.

Este un record de distanţă pentru telescopul Hubble, iar pentru cercetători, un indiciu preţios despre cum arăta Universul la începuturile sale.

 


sursa: digi24

NASA a dat publicităţii două imagini care au făcut deja înconjurul lumii. Prima înfăţişează un lanţ muntos de pe planeta pitică Pluto, acoperit cu zăpadă. Specialiştii cred că materia albă de pe crestele muntoase din fotografie este metan condensat şi îngheţat. Fotografia a fost făcută de sonda spaţială New Horizons, de la o distanţă de aproape 34.000 de kilometri. Cea de a doua fotografie a fost făcută de telescopul spaţial Hubble şi reprezintă cea mai îndepărtată galaxie identificată vreodată de acest aparat. Este vorba de o galaxie aflată la 13,4 miliarde de ani lumină. Este un record de distanţă pentru…

Da o nota

0

User Rating: 4.55 ( 1 votes)
Asculta Live 24/24

Lasă un răspuns

error: Freventa instabila, NU mai dati click inca o data :)